fbpx

CSM a amânat, din nou, examinarea cererii de demisie a judecătoarei raportor din dosarul Șor 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat, din nou, examinarea cererii de demisie a judecătoarei Nina Velea, magistrata care examinează dosarul lui Ilan Șor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată la ședinața CSM din 22 decembrire, după ce Velea a fost solicitată să prezinte un raport în legătură cu dosarul lui Ilan Șor, caz pe care îl examinează la Curtea de Apel Cahul.

O rog pe doamna Nina Velea sa ne dea un raport pe acest caz (n.r – dosarul Șor). Nu se cere nimic imposibil. Cerem un raport pe marginea acestui caz. O să se întâmple ca să nu-mi dau votul și nu o să puteți ulterior să explicați”, a declarat Elena Belei.

„Pentru a evita orice speculație, poate ar fi cazul ca să amânăm acest subiect pentru ca Inspecția să ne ofere un raport. Nu negăm dreptul judecătoarei de a demisiona, dar ar trebui să vedem acest raport”, a adăugat Carolina Ciugureanu-Mihailuță.

Totodată, unii membri au insistat pe ideea că judecătoarea are dreptul să-și de-a demisia, astfel încât nu ar trebui să existe „nicio problemă” în acest sens.

Amintim că Ilan Șor a fost reţinut în luana mai a anului 2015. Ulterior,  în 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani.

Însă, pedeapsa va intra  în vigoaredupă ce va deveni definitivă.

De menționat este faptul că Șor, se află, momentan la libertate.

Precizăm că, în vara anului 2019, Șor a părăsit Republica Moldova, Procuratura pornind atunci un dosar penal pe faptul trecerii ilegale a frontierei de stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button