fbpx

COVID-19 în Moldova: Încă trei persoane infectate au decedat, iar peste 260 au fost vindecate

Încă peste 260 de persoane din Moldova au învins coronavirusul, însă altele trei s-au stins din viață. Date actualizate cu privire la situația epidemiologică din țară au fost prezentate în această dimineață de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 19.708 cazuri de infecție cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la Centrul COVID-19 au fost internate 78 de persoane cu suspecție de îmbolnăvire. În aceeași perioadă, 265 de persoane au fost tratate şi externate, drept urmare – bilanțul total al celor vindecați a ajuns la 13.298.

Din nefericire, încă doi bărbați și o femeie care s-au infectat au decedat. Aceștia aveau peste 70 de ani și mai sufereau de alte boli.

Femeia decedată avea 73 de ani, era din raionul Cahul și a fost internată pe 4 iulie la spitalul raional. Ea mai suferea de hipertensiune arterială cronică, cardiopatie hipertensivă și fibrilație atrială cronică.

Cei doi bărbați erau din Taraclia și Rîșcani. Primul avea 74 de ani, a fost internat pe 10 iulie la Institutul de Medicină Urgentă, suferind de hipertensiune arterială și cardiopatie hipertensivă. Celălalt avea 70 de ani, fusese spitalizat în raion pe 6 iulie și mai avea hipertensiune arterială, cât și insuficiență cardiacă de gradul III.

Referitor la starea de sănătate a persoanelor infectate: 346 sunt în stare gravă (27 fiind conectate la aparate de respirație asistată), 998 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Articole asemănătoare

Back to top button