fbpx

COVID-19 în Moldova: 479 de persoane sunt în stare gravă, iar încă trei bolnavi au pierdut lupta cu boala. Cum se simt pacienții internați?

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 16.250 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1209 în Transnistria.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Starea de sănătate a pacienților:

  • 479 – stare gravă (dintre care 31 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată);
  • 1125 – stare de gravitate medie;
  • ceilalţi pacienţi – stare satisfăcătoare.

Alte 148 de persoane au fost tratate și externate, drept urmare bilanțul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 9229. Tot pe parcursul ultimelor 24 de ore s-au înregistrat și trei decese provocate de coronavirus, astfel numărul total al pacienților care au murit a ajuns la 533.

În primul caz este vorba de un bărbat de 60 de ani, din UTA Găgăuzia. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, pe 24 iunie. Pacientul suferea de hipertensiune arterială de gradul III, cardiopatie mixtă și angină pectorală de efort CF III.

A decedat și un bărbat de 69 de ani, din mun. Bălţi. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 22 iunie. Pacientul suferea de diabet zaharat tip doi, nefropatie diabetică și angină pectorală de efort CF III.

Ultimul caz se referă la o femeie de 81 de ani, din mun. Bălţi. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 25 iunie. Pacienta suferea de hipertensiune arterială de gradul III, diabet zaharat de tip doi, cardiopatie mixtă și angină pectorală de efort CF III.

Articole asemănătoare

Back to top button