fbpx

Corupție la Inspectoratul pentru Protecţia Mediului: Doi funcționari au ajuns în izolatorul CNA după ce ar fi cerut 60.000 de lei mită

Un inspector din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului şi altul din Direcţia control al fondului forestier, ariilor naturale protejate şi spaţiilor verzi au fost reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie. Funcționarii sunt suspectaţi că ar fi primit 60.000 de lei de la şeful unui ocol silvic pentru a trece cu vederea încălcările depistate în timpul verificărilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit CNA, cei doi ar fi inspectat ocolul silvic Căuşeni la începutul lunii noiembrie 2019, notând mai multe nereguli, însă pentru a nu-l sancţiona pe şeful ocolului şi pe maistru, aceştia le-au cerut 54.000 de lei, iar ulterior încă 6000 de lei pentru a nu indica abaterile depistate şi pentru a emite Actul de coordonare a tăierilor produselor principale pentru anul 2020.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă, banii fiind transmişi în câteva tranşe sub controlul CNA. Astăzi, funcţionarii au fost reţinuţi în urma percheziţiilor operate în maşinile, birourile de serviciu şi la domiciliile acestora, unde a fost găsită şi o parte din banii pretinşi.

Aceştia sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă până la 10 ani de închisoare în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

Articole asemănătoare

Back to top button