fbpx

Coronavirus în Moldova: Care este starea de sănătate a pacienților infectați?

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate cu privire la epidemia de coronavirus în Moldova. În total, 1298 de oameni au fost testați în condiții de laborator pentru a stabili dacă sunt sau nu infectați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Momentan, la Spitalul Clinic Toma Ciorbă sunt 25 de persoane în stare gravă, 60 – stare de gravitate medie, iar 44 – stare satisfăcătoare. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, patru persoane au stare de gravitate medie, iar șase au stare satisfăcătoare. La Spitalul Republican din Chișinău, două persoană au stare de gravitate medie, opt – evoluție gravă.

La Institutul Mamei și Copilului, starea unei mame este de gravitate medie, iar la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale sunt patru persoane cu gravitate medie, iar 10 – satisfăcătoare.

„Moldova se confruntă cu o provocare mondială, care nu a depins de nimeni dintre noi. Dar ceea ce depinde de fiecare dintre noi sunt efectele acestei infecției pentru noi și țară, de fiecare dintre noi depinde cât de repede vom depăși această problemă. Stimați concetățeni, ascultați medicii, contribuiți la protejarea eroilor – ai lucrătorilor din sistemul medical. Protejați-vă!”, a declarat ministra.

Tot la briefingul de dimineață, ministra a anunțat că a fost înregistrat al doilea deces din cauza coronavirusului în Moldova, fiind vorba despre o angajată din sistemul medical. Momentan, în țară au fost confirmate 177 de cazuri de infecție.

Articole asemănătoare

Back to top button