fbpx

Consiliul Audiovizualului a amendat mai multe posturi de radio şi TV. Care este motivul

De la începutul invaziei militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, Consiliul Audiovizualului (CA)  a dat amenzi de 213 mii de lei pentru modul în care a fost reflectat războiul. Potrivit unui comunicat emis de instituţie, din 19 servicii media audiovizuale monitorizate de CA în 2022 au fost sancționate nouă servicii media: şapte posturi TV și două de radio.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În rezultatul monitorizărilor, CA a aplicat 65 de sancțiuni: 25 amenzi și 40 de avertizări publice, suma totală a amenzilor fiind de 213 mii de lei. Alte două posturi, Jurnal TV și PRO TV Chișinău, au fost avertizate pentru documentare insuficientă.

Dintre acestea, NTV Moldova, Primul în Moldova, RTR Moldova, Orhei TV, TV6 nu au asigurat informarea corectă, încălcând principiile bunei credințe, imparțialității, echilibrului de opinii, separării faptelor de opinii. În mod particular, acestea au prezentat într-o lumină extrem de negativă statul ucrainean, respectiv – în lumină pozitivă conducerea rusă, iar o parte din ele au omis din buletinele de știri mersul războiului.

Consiliul Audiovizualului a mai inițiat, din oficiu, controlul privind corectitudinea cu care au fost reflectate tema refugiaților, decizia de interzicere a simbolurilor ce ilustrează și justifică agresiunea militară, precum și o serie de alte evenimente de însemnătate social-politică, în contextul războiului.

Articole asemănătoare

Back to top button