fbpx

Consilierul președintelui Ucrainei, în contextul războiului: „Nu va exista vid în problema transnistreană”

„Klimenko este, fără îndoială, un diplomat foarte experimentat și profesionist. Ceea ce a fost extrem de eficient în „direcția transnistreană”. Actuala demitere este legată doar de decizia președintelui de a intensifica brusc munca în regiunea așa-numitului Sud Global”. Este declarația consilierului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, la postul de televiziune Moldova 1, în legătură cu demiterea reprezentantului special al Ucrainei pe problema transnistreană, Iurii Klimenko.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu va exista vid în problema transnistreană, mai ales având în vedere realitățile de astăzi și comportamentul Rusiei, alți diplomați vor continua să lucreze în această direcție”, a spus Podoliak.

Amintim că marți, 27 decembrie, Iurii Klimenko, care era reprezentantul special al Ucrainei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, a fost numit în funcția de ambasador în Argentina. Decizia a fost aprobată de către Președintele Volodimir Zelenski.

Potrivit Decretului, Președintele l-a numit pe Iuri Klimenko ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Republica Argentina, eliberându-l anterior din atribuțiile de Reprezentant Special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană.

Articole asemănătoare

Back to top button