fbpx

Comisia Europeană, despre plecarea Theresei May, în contextul Brexitului: Alegerea unui nou prim-ministru nu va schimba parametrii

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene susține că alegerea unui nou prim-ministru britanic nu va schimba termenii acordulului de retragere a Marii Britanii din Blocul Comunitar convenit între UE şi premierul de la Londra.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cât despre persoana care „va moșteni”, după plecarea Theresei May, miliardele de pasive datorate de Marea Britanie bugetului Uniunii Europene, purtătorul de cuvânt a menționat că „toată lumea știe ce este pe masă”.

„Ceea ce se află pe masă a fost aprobat de toate statele membre, iar alegerea unui nou prim-ministru nu va schimba parametrii”, a spus acesta.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Articole asemănătoare

Back to top button