fbpx

Comisia de la Veneția organizează săptămâna viitoare un schimb de opinii cu principalele partide din Moldova

Comisia de la Veneția a publicat pe site-ul instituției agenda revizuită. Săptămâna viitoare, specialiștii urmează să analizeze situația de criză politică din Republica Moldova, și anume deciziile Curții Consitituționale. Avizul va fi publicat pe 21 iunie.

Această decizie vine după solicitarea făcută de către secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Despre ce urmează să întreprindă, Comisia de la Veneția a informat în numărul 13 din agendă.

„Comisia este invitată să organizeze un schimb de opinii cu reprezentanții principalelor partidele politice ale Republicii Moldova, și să examineze, în vederea adoptării, proiectul (CDL (2019) 024) privind situația constituțională în Republica Moldova, cu referire specială la posibilitatea dizolvării parlamentului, redactat în baza comentariilor domnilor Dimitrov, Fredo, Holmøyvik și Tuori. Subcomisiile din Instituțiile democratice și bazinul mediteranean vor examina acest proiect de aviz la întrunirea comună din 20 iunie 2019”, este scris în agendă.

Amintim că CC, chiar în aceeași zi, a declarat ilegale: alegerea noului Parlament, Guvern, cât și toate deciziile făcute de către Legislativ imediat de la alegere. Drept argument al magistraților a fost termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern (7 iunie, nu 9 iunie).

Articole similare

Close