fbpx

Comisia de la Veneția grăbește pasul. Data emiterii avizului privind situația de la Chișinău a fost schimbată

Comisia de la Veneția anunță despre schimbarea dății de emitere a avizului cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, după ce s-a anunțat că, pe data de 21 iunie, Comisia se va pronunța în ceea ce privește decizia de dizolvare a Parlamentului pe 7 iunie curent, oficialii europeni au hotărât ca acest lucru să se producă cu o zi mai devreme, pe 20 iunie.

Conform agendei Comisie de la Veneția, chestiunea cu privire la Republica Moldova figurează a 13-a în ordinea de zi, transmite Ziarul Național.

Comisia este invitată să organizeze un schimb de opinii cu reprezentanții principalelor partide politice ale Republicii Moldova și să examineze, în vederea adoptării, proiectul (CDL (2019) 024) privind situația constituțională în Republica Moldova, în special cu referire la posibilitatea dizolvării Parlamentului. Subcomisiile din instituțiile democratice și Bazinul Mediteranean vor examina acest proiect de aviz la întrunirea comună din 20 iunie 2019”.

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a trimis recent o solicitare la Comisia de la Veneția prin care solicită un „aviz urgent” al acesteia vizavi de deciziile Curții Constituționale din R. Moldova, care au generat o criză politică la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button