fbpx

CNA atenționează funcționarii publici să nu cadă pradă jocurilor politice: Nimeni nu poate decide pe care din hotărârile CC să le respecte și pe care nu

Una după alta, mai multe instituții de stat se declară apolitice și îndeamnă funcționarii de stat să respecte doar legea și prevederile constituționale. Astăzi, și Centrul Național Anticorupție (CNA) a specificat într-un comunicat că nu acordă asistenţă şi nu sprijină niciun partid politic. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, instituția a menționat că aplică necondiționat toate hotărârile Curții Constituționale (CC), chiar dacă unele din ele, în anumite situații, au făcut imposibilă tragerea la răspundere a unor persoane, adăugând că nimeni nu poate să-și asume dreptul de a decide, în mod arbitrar, pe care din hotărârile Curții Constituționale să le respecte și pe care nu.

„Sfidarea principiilor de aplicare necondiționată a Hotărârilor Curţii este un precedent periculos. De aceea, fiind conștienți că, nerespectarea Legii atrage după sine răspundere penală, îndemnăm toți funcționarii publici să se conducă în activitatea lor strict de prevederile Legii și să nu se lase antrenați în jocuri politice și lupta pentru putere”, se arată în Declarația CNA. 

Citește și:

Reacția MAI, după așa-numita demitere a șefului IGP: Nu acționăm în funcție de indicațiile politicienilor

Municipalitatea nu își „bagă nasul unde nu-i fierbe oala”: Primăria nu este institut de analize politice

video | Sandu îl avertizează pe Pînzari: Fiecare acțiune ilegală înseamnă ani grei de pușcărie. Sunteți gata să vă asumați acest lucru?

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului. Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie. În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului. După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button