fbpx

Circa 70 la sută dintre apelurile parvenite la 112 sunt nejustificate. Ce riscă cei care fac apel fals la serviciul de urgență?

Aproximativ 70 la sută dintre apelurile parvenite la numărul unic de urgență sunt nejustificate. Astfel, atâta timp cât persoanele care se amuză țin liniile ocupate, există riscul ca serviciile specializate să nu ajungă la timp la cei care au într-adevăr nevoie de ajutor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 Cele mai multe apeluri false sunt făcute de copii, tineri sau persoane puse pe glume. Operatorii depistează că apelul nejustificat atunci când discută cu persoana care a telefonat.

De obicei se anunţă o urgenţă, iar operatorii au o fişă, un set de întrebări şi în baza acestor întrebări se depistează dacă apelul este fals sau dacă este unul real”, menționează specialiștii din Serviciul Informare şi Comunicare 112 citați de trm.md   

Poliția se ocupă de constatarea și depistarea persoanelor care fac apeluri false la serviciul de urgență. Acestea riscă amenzi de până la 3000 de lei.

Numărul 112 a fost implementat în Moldova anul trecut. Pentru fiecare intervenţie a medicilor de pe ambulanță, a pompierilor sau a poliției statul cheltuieşte 500 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button