fbpx

Chișinăuienii se grăbesc să-și înscrie copiii în clasa întâi. În doar cinci zile au fost depuse online peste 3500 de cereri

Platforma online E-școala, lansată pe 1 aprilie 2019, a înregistrat un succes remarcabil în doar câteva zile. Astfel, până pe 5 aprilie au fost depuse peste 3500 de cereri de înscriere a copiilor în clasa I, iar 1100 de dosare au fost deja acceptate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Subiectul privind înregistrarea elevilor la școală, fără plată și probă de concurs, a fost discutat astăzi în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit șefei Direcției Generale Educație, Cultură, Tineret și Sport, Rodica Guțu, platforma online escoala.chisinau.md s-a bucurat de popularitate încă din primele zile de la lansare, întrucât părinții au depus 3516 de cereri.

De asemenea, prin intermediul centrului de apel, care se ocupă cu funcționalitatea sistemului și procedurii de înscriere la școală, s-au înregistrat 412 de cereri. 

Școlarizarea este obligatorie după împlinirea vârstei de 7 ani, iar administrația publică locală, împreună cu părinții, asigură încadrearea în procesul de învățământ a copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a făcut o solicitare prin care insistă asupra modificării metodologiei de înscriere la școală a copiilor din Chișinău. Astfel, acesta a accentuat necesitatea înmatriculării în insituțiile de învățământ a copiilor care împlinesc 7 ani până pe 31 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button