fbpx

Chișinăuienii își amenajează propriile treceri de pietoni. Un marcaj rutier, desenat cu cretă pentru copii, a apărut pe o stradă din capitală

În lipsa unei treceri de pietoni amenajată de autorități, mai mulți locuitori ai sectorului Rîșcani și-au amenajat de sine stătător marcajul rutier, pentru a se asigura că pot traversa în siguranță.

O imagine cu o trecere de pietoni de pe strada Tudor Vladimirescu, desenată cu cretă pentru copii, a fost postată pe Facebook de către o internaută. Fotografia a stârnit zeci de reacții din partea utilizatorilor rețelei de socializare.

Amintim că, la ședința Primăriei de pe 4 martie, reprezentanții de la Î.M „Exdrupo” menționau că o licitație pentru procurarea materialelor necesare pentru vopsirea trecerilor de pietoni va fi organizată pe 11 martie.

Șeful de la Exdrupo, Marcel Zastânceanu, a declarat atunci că de îndată ce vor fi condiții favorabile pentru marcaj – umiditate, temperatură – muncitorii vor începe lucrările.

În acest sens, primarul interimar Ruslan Codreanu a dat de înțeles că vopseaua trebuie să fie calitativă și să nu să se spele după prima ploaie.

„Sper că măcar de data asta nu veți cumpăra vopsea din asta ca pentru vopsit unghiile, să se spele după prima ploaie”, a spus Codreanu.

Articole similare

Close