fbpx

„Presiunea pe spitale și medici e enormă”. Chicu, apel către cetățeni: Sistemul medical e aproape de limită

Premierul Ion Chicu a rugat cetățenii să fie responsabili și să respecte măsurile de siguranță, deoarece nu e posibil să fie impuse măsuri de restricționare a activităților economice, iar sistemul medical este aproape de limita capacităților sale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În pofida eforturilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a întregii comunități internaționale, pandemia capătă amploare pe plan global, dar și în Republica Moldova. Numărul de cazuri crește, iar presiunea pe spitale și medici este una enormă – susține oficialul.

Potrivit lui, Republica Moldova este pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri, raportat la un milion de persoane și pe locul 13 la numărul de decese.

Deși la etapa actuală locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă mai avem, în căteva săptămâni sistemul medical va fi la limită și vom avea dificultăți mari la internarea bolnavilor noi de COVID-19.

În condițiile în care nu ne dorim și (sincer vorbind) nu putem veni cu măsuri de restricționare a activităților economice și a circulației libere a cetățenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat.

În această situație rog cetățenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, știu, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămîne sănătoși, de a rămâne în viață”, a scris Ion Chicu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button