fbpx

Cetățenii moldoveni din regiunea transnistreană vor putea participa la alegeri, dar cu câteva condiții

Autoritățile de la Tiraspol au decis că cetățenii moldoveni din stânga Nistrului vor putea să treacă prin punctele de trecere ca să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aproximativ 14.000 de moldoveni care locuiesc în Transnistria au participat la primul tur de prezidențiale. Aceștia își vor putea exercita dreptul la vot și în al doilea scrutin al alegerilor, care va avea loc în această duminică, 15 noiembrie.

Totodată, au fost stabilite câteva reguli pentru cetățenii care vor trece frontiera. Astfel, plecând la vot, moldovenii din stânga Nistrului vor trebui să prezinte actele la punctul de control, confirmând cetățenia Moldovei.

La întoarcerea în Transnistria, la punctul de control, va fi verificată prezența unei ștampile care să confirme participarea la vot (trebuie să fie aplicată la secțiile de votare din Republica Moldova). Persoanele care nu vor putea dovedi că au votat vor trebui să stea în carantină două săptămâni.

Având în vedere situația epidemiologică extrem de nefavorabilă, personalul operațional recomandă respectarea tuturor măsurilor de precauție: evitarea mulțimilor mari de oameni, menținerea distanței social și utilizarea echipamentului de protecție – măști și mănuși.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button