fbpx

Celula de criză a jurnaliștilor solicită ca reprezentanții mass-media din prima linie să fie vaccinați la a doua etapă de imunizare anti-COVID

Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent în vederea apărării drepturilor și intereselor legitime ale reprezentanților mass-media în perioada de criză pandemică, solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să includă reprezentanții din domeniul mass-media din prima linie și angajații redacțiilor care se află în contact direct cu ei în categoria persoanelor care vor beneficia de vaccinul anti-COVID-19 în etapa a II-a de imunizare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reamintim că, în răspunsul oficial oferit de către minister la 12 februarie 2021, Tatiana Zatîc, secretara de stat din cadrul MSMPS, a comunicat că reprezentanții mass-media vor putea fi imunizați anti-COVID-19 de rând cu angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului.

Cu toate acestea, potrivit Anexei nr. 2 la Ordinul MSMPS nr. 93 din 5 februarie 2021, jurnaliștii nu se regăsesc printre grupurile prioritare eligibile pentru vaccinare în etapa a II-a.

Autorii inițiativei argumentează prin facptul că activitatea desfășurată de către unii angajați din domeniul mass-media (cum ar fi cameramanii, fotografii, reporterii care documentează materialele jurnalistice în teren, moderatorii de emisiuni etc.) presupune un risc sporit de expunere la infecția cu COVID-19.

Prin urmare, conștientizând importanța misiunii mass-media în informarea cetățenilor asupra problemelor de interes public, precum și aportul substanțial al presei la minimalizarea impactului crizei generate de COVID-19 prin prezentarea corectă și echidistantă a faptelor, se consideră imperios asigurarea imunizării în etapa a II-a a vaccinării a jurnaliștilor din prima linie și a angajaților din redacții care se află în contact direct cu aceștia”, scrie în declarația lansată de Celula de criză.

Celula de criză a jurnaliștilor, din numele mai multor organizații de media și jurnaliști, solicită MSMPS să includă în categoria persoanelor eligibile pentru vaccinare în etapa a II-a personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button