fbpx

Cel mai vechi obicei pe timp de ger este și cel mai periculos. Greșeala pe care o fac oamenii când vor să se încălzează

Încă din bătrâni se obișnuia ca pe timp de ger, într-un spațiu deschis, cum este de exemplu la pescuit, oamenii să se încălzească cu alcool. Deși îl consumau moderat, totuși, specialiștii spun că aceasta este, de fapt, cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii atunci când este frig și caută o sursă de căldură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alcoolul este cel care dilată vasele de sânge și împinge căldura spre piele. Atunci când ești supus unor temperaturi extreme, corpul tău dă alarma și încearcă să se apere de agresiune. Astfel, în interior se dă o luptă pentru protejarea organelor vitale. Corpul reușește să mențină constant temperatura de 37 de grade Celsius, însă, în caz de ger, primul care reacționează este creierul.

Medicii spun că acesta este foarte sensibil și că scăderea temperaturii centrale duce automat la scăderea activității creierului, până la un moment în care chiar se pierde cunoştinţa şi are loc trecerea într-o stare vegetativă, scrie realitatea.net. Astfel, lucrul acesta afectează toate celelalte organe și aparate.

Contractarea vaselor de sânge pare să fie cea mai de folos unealtă a corpului împotriva frigului, însă are un puternic efectiv negativ deoarece sângele începe să circule în corp cu presiune mult mai mare, dar bătăile inimii încetinesc.

Dacă temperatura corpului scade sub 37 de grade, apar frisoanele și are de suferit circulația sângelui la mâini și picioare. Practic, pielea capătă o nuanță albăstruie și scade ritmul inimii. Mai rău decât atât, este posibil să pierzi cunoștința, apoi să urmeze coma iar la final, stopul cardiac.

Articole asemănătoare

Back to top button