fbpx

Cel mai tânăr deputat din noul Parlament. Cine este și din ce formațiune face parte

Președintele organizației de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Eugeniu Sinchevici, este cel mai tânăr deputat ales în noul Legislativ al Republicii Moldova. Acesta are 22 de ani, fiind născut în anul 1999.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, în fostul Parlament cel mai tânăr deputat a fost președintele organizației de tineret a Platformei DA, Dinu Plângău. La momentul respectiv acesta avea 24 de ani.

Potrivit datelor preliminare, PAS intră în Parlament cu cel puțin 63 de mandate. În consecință, Sinchevici, care pe listele PAS ocupa locul 53, va ocupa un fotoliu de deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a.

Amintim că luna trecuta, Eugeniu Sinchevici, a primit o cerere prealabilă de la Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în care îl anunța că-l va da în judecată pentru defăimare, solicitând să i se ceară scuze în mod public.

„Suntem azi cu tinerii PAS la Penitenciarul nr. 13, locul unde vor ajunge hoții care au sărăcit această țară în ultimii 30 de ani. Unul din ei, Igor Dodon, culiocarul care se finanța de la Plahotniuc în Bahamas, care se odihnea în cele mai luxoase hotele din Maldive și care a trădat interesele patriei”, aceasta ar fi fost fraza buclucașa care l-ar fi scos din sărite pe socialistul Igor Dodon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button