fbpx

Cel mai „renumit” penitenciar din țară și-ar putea schimba destinația. Nagacevschi: Va fi închis, demolat sau transformat în muzeu

Reforma justiției în Republica Moldova vizează inclusiv sistemul penitenciar din țară. Astfel, mai multe blocuri ale închisorilor vor fi renovate, iar altele urmează a fi construite. Despre aceasta a declarat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, potrivit căruia renumitul Penitenciar nr. 13 din Chișinău ar putea să fie demolat sau transformat în muzeu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Săptămâna viitoare avem planificată darea în exploatare a unui bloc în cadrul Penitenciarului nr. 3 din Leova, iar ulterior – unul de la Goian. Până pe 11 februarie vom recepționa ofertele pentru licitațiile în vederea construcției unui nou penitenciar în locul celui cu nr. 13. Sperăm să fie demarate lucrările în curând. Penitenciarul nr. 13, cu siguranță, urmează a fi demolat, închis sau transformat în muzeu. Asta deja vor decide autoritățile”, a comunicat Nagacevschi în cadrul unui interviu pentru unimedia.info. 

De asemenea, oficialul a precizat că sunt prevăzute sume de bani din buget pentru toate activitățile planificate în acest sens, dar și pentru unele construcții și renovări în celelalte penitenciare care există pe teritoriul țării.

Precizăm că în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor sunt 17 închisori. Instituțiile de detenție se află la Taraclia (nr. 1), Lipcani (nr. 2), Leova (nr. 3), Cricova (nr. 4 și nr. 15), Cahul (nr. 5), Soroca (nr. 6), Rusca (nr. 7, cu sediul în raionul Hânceşti), Bender (nr. 8 și nr. 12) Pruncul (nr. 9, cu sediul în municipiul Chișinău), Goian (nr. 10, cu sediul în municipiul Chișinău, comuna Ciorescu), Bălţi (nr. 11), Chișinău (nr. 13), Rezina (nr. 17) și Brănești (nr. 18, cu sediul în raionul Orhei, comuna Ivancea).

Citiți și: Un nou penitenciar va fi construit la Chișinău: Patru companii și-au depus ofertele la licitația pentru executarea lucrărilor

Articole asemănătoare

Back to top button