fbpx

Cel mai probabil ne bem cafeaua la momentul nepotrivit: La ce oră este cel mai indicat să o bem și de ce

Este posibil să vă treziți și să beți imediat cafeaua, dar există un moment mai bun pentru a bea cafea. Studiile arată că hormonul stresului, cortizolul, atinge niveluri ridicate atunci când ne trezim, așa că o cafea luată mai devreme îl stimulează și mai mult și ne face să ne simțim nesiguri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, experții consideră că cel mai bun moment pentru a bea cafeaua este între 9.30 și 11.00 dimineața. Amanda Maucere, un nutriționist sportiv din Florida, a declarat anterior pentru site-ul de sănătate Well and Good: „Deși nu s-au făcut prea multe cercetări la om cu privire la interacțiunea dintre cafea, cortizol și ritmul circadian, știm destule despre fiecare în parte pentru a sugera că a aștepta puțin înainte de a bea prima ceașcă de cafea de dimineață este o idee bună.”

Ea a adăugat: „Deși ajută la „trezire”, nivelurile ridicate de cortizol se dovedesc a fi dăunătoare și în perioadele de stres. Așadar, dacă combini un cortizol deja ridicat cu un impuls suplimentar de la cafea, creezi un răspuns inutil la stres în organism. Acest răspuns ar fi atenuat dacă ați aștepta o oră înainte de a vă bucura de ceașca de cafea de dimineață.”

Între timp, consumul de cafea cu o jumătate de oră înainte de a face exerciții fizice este cel mai bun moment pentru a obține rezultate bune de la adrenalină, potrivit unei analize a zeci de studii realizate de Societatea Internațională de Nutriție Sportivă cu sediul în SUA. În ceea ce privește încercarea de a adormi, cofeina blochează receptorii pentru hormonul adenozină și melatonină, ceea ce poate face ca somnul să fie mai dificil. Așadar, oamenii ar trebui să o evite cu șase ore înainte de culcare, potrivit US Food and Drug Administration (FDA).

Cu toate acestea, Dr. Dierdre Conroy, expert în somn de la Universitatea Michigan, recomandă să nu mai bei cafea cu opt ore înainte de culcare, scrie AlephNews.

Ea a declarat pentru Mail: „Oamenii au sensibilități foarte diferite la cofeină, iar persoanele care consumă cofeină mai des ar putea răspunde diferit față de cele care nu o beau deloc. Dar, în general, ghidul nostru este că, cu opt ore înainte de a merge la culcare, ar trebui să eliminați toate produsele cu cofeină.”

Articole asemănătoare

Back to top button