fbpx

Cei mai buni 100 de absolvenți din acest an vor primi Diploma Președintelui, însă nu se vor putea distra la festivalul promis de Dodon

Și în acest an, cei mai buni absolvenți din țară vor fi premiați de șeful statului, însă aceștia nu se vor putea bucura de distracția din centrul orașului, care era planificată pentru a sărbători sfârșitul anului de studii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele țării a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” că elevii cu cele mai mari reușite vor primi Diploma Președintelui, însă evenimentul „Generația viitorului”, care trebuia să aibă loc pe 24 iunie, a fost anulat.

„Voi invita săptămâna viitoare cei mai buni 100 de absolvenți a liceelor din Republica Moldova la Chișinău, probabil pe data de 3 iulie, pentru că sunt deja rezultatele finale, care vor primi Diploma Președintelui, așa cum a fost doi ani la rând, anul ăsta este al treilea. 

De obicei, în acești doi ani, era și un concert în PMAN, anul acesta am hotărât să facem fără concert. Eu cred că ne vor înțelege absolvenții. Concertele le vom face mai târziu, acum avem alte obiective”, a precizat Igor Dodon.

Amintim că, în total, până la desfășurarea contestațiilor, în acest an au promovat examenul de Bacalaureat 11.658 de candidați, ceea ce constituie 67,92% din numărul total admiși în sesiune, rata promovabilității fiind în ascensiune cu circa 5% față de anul precedent.

Numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 2371, față de 1843 în 2018, iar 535 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparație cu 359 în 2018. Media 10 la examenul de Bacalaureat a fost obținută, până în acest moment, de către 11 candidați. Totodată, 2 candidați au fost eliminați din sălile de BAC pentru că ar fi încercat să copie. Aceștia vor avea posibilitatea să susțină repetat examenele de BAC abia anul viitor.

Citește și: foto | Succesul elevilor cu 10 pe linie la BAC: Atunci când înveți, nu ești stresat nici de camere, nici de detector

Articole asemănătoare

Back to top button