fbpx

Cei doi piloți moldoveni, ținuți în captivitate de forțele talibane, vor merge gratuit într-o vacanță în Soci

Cei doi piloți moldoveni, care au fost luați ostateci de către talibani în 2015 și eliberați la începutul acestui an, vor primi o vacanță gratuită la Soci pentru ei și familiile lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aflat într-o deplasare la Sankt Petersburg pentru a participa la Forumul Economic Internațional, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Ceaika, membru al Consiliului general al Asociației „Delovaia Rossia” și membru al Consiliului Economic Moldo-Rus.

Acolo, Dodon i-a mulțumit lui Ceaika pentru contribuția substanțială în eliberarea piloților moldoveni din captivitatea talibanilor, la începutul acestui an, dar și pentru grija pe care o poartă în continuare față de aceștia și familiile lor.

„Acest gest uman denotă respectul deosebit față de Moldova și cetățenii săi din partea Federației Ruse. O dovadă a acestui fapt este și invitația domnului Ceaika pe care a făcut-o în adresa ambelor familii ale piloților moldoveni de a petrece o vacanță în această vară la Soci, din contul părții ruse”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în 2015, trei piloți moldoveni, care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17, au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar, când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, ceilalți doi fiind luați ostatici.

Articole asemănătoare

Back to top button