fbpx

CEC ar fi fost ținta mai multor atacuri cibernetice pe parcursul zilei de astăzi. Poliția a inițiat o investigație

Pe parcursul zilei de astăzi, Comisia Electorală Centrală ar fi fost ținta unui șir de atacuri cibernetice. Informația a fost făcută publică recent de reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei. Oamenii legii au mai adăugat că toate tentativele de spargere a serverelor CEC au fost contracarate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi au avut loc mai multe încercări de a bloca sistemul informațional al Comisiei Electorale Centrale prin atacuri cibernetice. Astfel, serviciul tehnologiei informaționale și securitatea cibernetică al serviciului sistemului de alegere au blocat aceste atacuri și, respectiv, au asigurat ca sistemul informatic să funcționeze fără devieri. 

Pe cazul dat, serviciul specializat al INP a inițiat o investigație”, a declarat șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian.

Amintim că, astăzi, în Moldova au avut loc alegeri parlamentare. Potrivit rezultatelor preliminarii, următorul legislativ ar putea fi format de PSRM, PD, Blocul ACUM și Partidul ȘOR.

Totodată, astăzi s-a desfășurat și un referendum republican consultativ în cadrul căruia moldovenii au putut să se expună cu privire la reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, dar și vizavi de retragerea mandatelor oferite.

Articole asemănătoare

Back to top button