fbpx

CEC: Alegerile locale noi din două sate ale Moldovei au fost amânate

Alegerile locale noi care urmau să fie organizate în două localități din Moldova au fost amânate. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că măsura a fost luată în contextul în care în țară a fost declanșată starea de urgență privind noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În contextul în care, prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova de pe 17 martie curent, s-a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul țării, CEC a revocat hotărârile aprobate anterior referitoare la organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Târnova, raionul Dondușeni, și al satului Nucăreni, raionul Telenești, programate pentru data de 17 mai.

După încheierea stării de urgență instituită în țară, va fi stabilită data scrutinului.

Amintim că, duminica trecută, deși în țară era instituit Cod roșu de pericol de răspândire a infecției de coronavirus, la Hâncești au fost desfășurate alegeri parlamentare noi, în urma cărora a câștigat candidatul PSRM. La vot au fost prezenți peste 23% de alegători. Atunci, CEC a dat asigurări că la scrutin se va respecta  regulile de igienă și nu doar. Ulterior, două sate din raion au fost plasate în carantină.

Articole asemănătoare

Back to top button