fbpx

Ceban spune da, imaginile arată ba! Primarul afirmă că la hramul orașului s-au respectat măsurile epidemiologice

Ion Ceban afirmă că la sărbătorirea hramului orașului s-au respectat măsurile antipandemice. Potrivit lui, persoanele care erau la concertele organizate în aer liber erau rugate să păstreze distanța, să poarte măști și să țină cont de toate normele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Edilul precizează că aproximativ 600 de voluntari au fost repartizați în toate sectoarele, cetățenilor li s-au oferit circa 18.000, iar la dispoziția celor care au decis să asiste la eveniment au fost puși în jur de 600 de litri de dezinfectant.

Totodată, la evenimentele unde au fost prevăzute locuri nu s-au adus mai mult de 49 de scaune pentru spectatori, ele fiind amenajate la distanța recomandată de specialiști. La fel, persoanele care erau la concertele organizate în aer liber erau rugate să păstreze distanța, să poarte măști și să țină cont de normele epidemiologice.

În context, Ceban a reiterat că situația epidemiologică depinde de fiecare dintre noi, precizând că măsurile de protecție impuse urmează a fi respectate în continuare.

Oamenii legii, la fel, ne-au comunicat ieri că nu au fost depistate încălcările în timpul Serviciului Divin din Scuarul Catedralei. Ofițera de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati, a declarat pentru ZUGO că dacă vor fi înregistrate careva abateri, persoanele care se fac vinovate vor fi sancționate.

Precizăm că, din imaginile difuzate live la inaugurarea hramului Chișinăului, ZUGO a constatat mai multe încălcări din partea cetățenilor, dar și a stabilit că aceștia s-au supus riscului. Unii dintre ei nu au purtat (corect) măștile de protecție, alții nu au respectat distanța, iar enoriașii au format rând pentru a săruta icoanele expuse în fața Catedralei.

CITEȘTE ȘI:

foto | Faza zilei la Hramul Chișinăului. În plină pandemie, enoriașii au stat în rând pentru a săruta icoane în fața Catedralei

foto | Pandemia-i pandemie, dar Hramul e sfânt! Încălcările pe care (nu) le-au depistat polițiștii la evenimentul din centrul capitalei

foto | Șeful statului, surprins încălcând din nou distanța fizică pe timp de pandemie. A luat un copil în brațe pe scările Catedralei

Articole asemănătoare

Back to top button