fbpx

Ce pedeapsă a primit șoferul beat care a tamponat mortal un copil și a băgat alți șase oameni în spital

Două mașini s-au tamponat violent în urmă cu nouă luni, la intrare în orașul Strășeni. În urma impactului, un adolescent de 12 ani a decedat, iar șase persoane, inclusiv mama minorului, au ajuns la spital. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șoferul care s-a constatat a fi vinovat de accident a fost condamnat astăzi, 22 august, la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, pentru comiterea infracțiunii de conducere în stare de ebrietate a mijlocului de transport, soldat cu decesul unei persoane.

Așadar, în cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, în seara de 7 noiembrie 2021, bărbatul vizat, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, cu o alcoolemie de 1.88 g/l alcool în sânge, aflându-se la volanul automobilului, în timp ce se deplasa pe traseul Chișinău-Ungheni, unde sectorul de drum se afla în reparație, ignorând indicatorul rutier, având viteză 120 km/h a comis tamponarea frontală cu un alt automobil, ce se deplasa regulamentar din sens opus, condus de o doamnă, care avea ca pasageri pe fratele acesteia și fiul ei minor.

Urmare a impactului automobilelor, persoanele implicate au fost transportate în stare gravă la spital, fiindu-le cauzate leziuni corporale grave, iar un copil în vârstă de 12 ani a decedat pe loc ca rezultat al vătămărilor corporale grave cauzate, incompatibile cu viața.

În cadrul primei ședințe de judecată, fiind audiat inculpatul nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Ulterior, din motivul eschivării acestuia de a se prezenta în ședințele de judecată, în privința acestuia au fost inițiate măsuri de căutare, cu eliberarea unui mandat de arest în contumacie.

Totodată, inculpatul a fost obligat de instanță că achite prejudiciului moral cauzat în sumă totală de 2 milioane lei din contul inculpatului.

Articole asemănătoare

Back to top button