fbpx

Caută răspunsuri la Moscova. Dodon va discuta cu Putin problema exportului mărfurilor moldovenești

Președintele țării a anunțat astăzi, în cadrul evenimentului de lansare a „Mișcării Populare Patriotice”, că în ultimile zile ale lunii ianuarie va merge la Moscova pentru a purta niște discuții cu Vladimir Putin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Dodon a declarat că deja a stabilit o întâlnire cu președintele Federației Ruse pentru a clarifica problema exportului mărfurilor moldovenești.

„Preventiv am fixat o întrevedere cu Vladimir Putin, voi fi într-o vizită de lucru unde vom aborda și subiectul vizat în scrisoarea adresată lui Dmitri Medvedev, referitorla exportul mărfurilor în Federația Rusă, deși sper ca până atunci subiectul deja să fie soluționat”, a declarat Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova pleacă în Rusia după ce s-a adresat prim-ministrului de la Moscova, rugându-l să găsească o soluție în situația creată privind unele categorii de mărfuri din Moldova, care au căzut concomitent sub incidența a două decrete înaintate de Guvernul rus, însă până astăzi nu a primit încă nici un răspuns.

Amintim că recent, autoritățile ruse au anulat taxele vamale la exportul către Rusia a legumelor și fructelor moldovenești, cât și a conservelor de fructe și legume și a produselor vitivinicole, însă Medvedev a semnat un decret prin care se interzice intrarea în Rusia a mărfurilor care tranzitează Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button