fbpx

Catastrofa din Australia: Circa trei miliarde de animale au murit sau au fost strămutate anul trecut din cauza incendiilor

Incendiile devastatoare, din perioada 2019 – 2020, care s-au înregistrat în Australia vor rămâne cu siguranță în istorie. Potrivit unui nou studiu publicat marți, aproape trei miliarde de animale de pe continent au fost ucise de flăcări sau au fost strămutate din cauza acestora. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul studiului, autorii spun că aceste incendii de vegetație sunt unele dintre cele mai grave catastrofe pentru faună din istoria modernă. Analiza a fost realizată de cercetători de la mai multe universităţi australiene și vorbește despre 143 de milioane de mamifere afectate de această criză, între care 2,46 miliarde de reptile, 180 de milioane de păsări şi 51 de milioane de broaşte.

Unul dintre autori, Chris Dickman, a menționat că „perspectivele pentru exemplarele care au scăpat de flăcări nu sunt probabil prea grozave din cauza penuriei de hrană, de adăposturi şi de protecţie în faţa prădătorilor lor”.

Un studiu similar a fost publicat în ianuarie și vorbea doar de un miliard de animale ucise în incendiile din statele australiene Victoria şi New South Wales. Cel publicat astăzi, 28 iulie, însă este primul care ia în calcul toate zonele afectate de flăcări.

„E greu să găseşti alte evenimente, în alte zone ale lumii, în memoria omenirii, care să fi ucis sau strămutat atât de multe animale. Este una dintre cele mai grave catastrofe pentru faună din istoria modernă”, a spus directorul general al filialei australiene a World Wide Fund for Nature (WWF), Dermot O’Gorman.

Menționăm că incendiile de vegetaţie devastatoare din Australia au durat mai multe luni în perioada 2019-2020, au devastat 115.000 de kilometri pătraţi – o zonă de trei ori mai mare decât suprafaţa Olandei, şi au făcut 30 de victime omeneşti, transmite Agerpres.

CITEȘTE ȘI:

video | Imagini de groază în Australia. Cerul a luat culoarea focului, iar oamenii își caută refugiu pe plaje și în apă pentru a se salva

Articole asemănătoare

Back to top button