fbpx

Campania „Un doctor pentru tine”: De la începutul anului, aproape 32.000 de oameni au beneficiat de servicii medicale gratuite

În primele trei luni ale anului curent, 31.693 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”. Mai mult, datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arată că, în anul 2018, în cele cinci luni de la lansarea Campaniei au fost consultate circa 38.700 de persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în total, de consultații gratuite din partea medicilor au beneficiat 70.393 de oameni.

Printre cele mai frecvente maladii depistate de doctori sunt cancerul mamar, cancerul de plămâni, boli cardiovasculare, diabetul zaharat, patologii ale ficatului, boli ale aparatului respirator etc.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în luna august 2018, la inițiativa premierului Pavel Filip, pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate. În acest sens, au fost formate patru echipe mobile, care merg în fiecare localitate din țară, conform unui grafic stabilit de către minister, și consultă populația absolut gratuit.

Din respectivele echipe fac parte endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi, echipă stomatologică mobilă pentru copii, mașini mobile cu screening pulmonar și screening mamar.

Articole asemănătoare

Back to top button