fbpx

Blocul PSRM-PCRM cere audierea lui Litvinenco în Parlament. PAS se împotrivește

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a cerut audierea lui Sergiu Litvinenco în Parlament. Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului a cerut de asemenea și demisia de onoare acestuia. Propunerea nu a fost susținută de deputații PAS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu putem ignora evenimentele zilei de ieri, în legături cu ministrul Litvinenco. Considerăm că este necesar să fie adiat de Parlament. Să vină să dea explicații referitor la compromiterea statului de drept și a concursurile publice pentru ocuparea funcțiilor importante în sistemul Justiției și Procuraturii. În alte situații, oportună ar fi demisia de onoare a ministrului, pentru a nu periclita reforma Justiției. Uneori e mai bine să te retragi. În caz că dumnealui nu va accepta propunerea Blocul Socialiștilor și Comuniștilor  va înainta moțiunea simplă împotriva Ministerului Justiției”, a declarat deputatul BCS, Vlad Batrîncea.

Asta după ce, ieri, 9 noiembrie, în spațiul public au apărut presupusele conversații ale ministrului Justiției, cu privire la aranjarea concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Amintim că în după-amiaza zilei de miercuri, 9 noiembrie, canalele de Telegram ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte. Administrația prezidențială a confirmat ulterior acest lucru. În urma acestor atacuri cibernetice, au fost publicate presupuse conversații personale ale ministrului Justiției.

Deputatul PAS Dan Perciun afirmă că scurgerea presupuselor conversații ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, pe Telegram ar avea drept miză „ subminarea încrederii în guvernare şi deturnarea atenției publice de la finanțarea ilegală a lui Şor şi recentele revelații privind ajutorul FSB pentru Ion Ceban, Igor Dodon şi PSRM”.

Vezi și: Litvinenco, despre scurgerile de informații de pe Telegram: S-au unit grupările criminale

Articole asemănătoare

Back to top button