fbpx

Bill Gates estimează în câți ani ne vom confrunta cu următoarea epidemie

Bill Gates, fondator al Microsoft şi filantrop, a avertizat de mai mulți ani că lumea s-ar putea confrunta cu o pandemie. Acum, el estimează că astfel de izbucniri ar putea avea loc la fiecare 20 de ani. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Miliardarul învinuiește liderii politici de faptul că nu au fost prevăzători și că au investit resursele financiare în diverse domenii, mai puțin în medicină, relatează Financial Times.

„Costurile unei pregătiri ar fi fost mult mai mici decât cele pe care le vom plăti acum. Oamenii realizează asta”, a afirmat Bill Gates.

Acesta a adăugat că este de acord cu teoria precum că rata de răspândire a infecției depinde de temperaturile medii înregistrate în fiecare regiune. BBC a realizat un studiu la acest subiect, iar rezultatele le puteți vedea aici.

Acum cinci ani, în cadrul unei conferințe, Gates a relatat despre faptul că o epidemie, așa cum este coronavirusul, ar putea ucide 30 de milioane de oameni.

În luna februarie, familia Gates a donat 100 de milioane de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului. Banii au fost destinaţi cercetării pentru găsirea unui vaccin.

Articole asemănătoare

Back to top button