fbpx

Bilanțul morților din cauza coronavirusului continuă să crească. China alocă aproape nouă miliarde de dolari pentru a ţine sub control epidemia

Numărul persoanelor decedate din cauza infectării cu coronavirus a ajuns deja la 81, iar peste 2700 încă duc o luptă cu boala. În context, ministerul chinez de Finanţe şi Comisia naţională pentru sănătate din China au alocat suma de 60,33 de miliarde de yuani (8,74 miliarde de dolari), pentru a putea ţine sub control răspândirea virusului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, astăzi autoritățile de la Beijing au anunțat că vor prelungi vacanţa de Anul Nou chinezesc cu trei zile, adică până pe 2 februarie. Astfel, spun responsabilii, vor încerca să combată epidemia de pneumonie virală. O altă măsură în acest sens a fost luată de mai multe companii care şi-au anunţat angajaţii să lucreze de acasă, transmite Agerpres.

Coronavirusul are câteva simptome comune cu gripa și răceala: migrene, nas înfundat, tuse, dureri în gât și dureri musculare. La coronavirus apar complicații cum ar fi febră intensă, pneumonie, dificultate în respirație, septicemie. Potrivit medicilor, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, este importantă igiena corespunzătoare: spălatul pe mâini cu apă și săpun și evitarea spațiilor aglomerate.

Citește și: Nu a fost identificat nici un moldovean care ar fi contractat coronavirusul. O femeie, venită recent din China, se află totuși în carantină

Reprezintă comenzile din China un pericol de contaminare cu coronavirus? Vezi ce spun specialiștii

Articole asemănătoare

Back to top button