fbpx

Basarabenii care absolvesc instituțiile de învățământ din România nu vor sta în carantină după ce trec hotarul. Anunțul făcut de Ambasadă

Mai mulți tineri moldoveni care studiază în România nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină după ce trec Prutul. Anunțul a fost făcut de reprezentanța diplomatică a țării vecine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasada României informează că, potrivit unei decizii a Guvernului, elevii și studenții, cetățeni români sau cetățeni ai statelor vecine României, cu domiciliul sau reședința în afara României și înmatriculați în instituțiile de învățământ de pe teritoriul României, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial, liceal sau universitar, sunt exceptați de la măsura carantinării/izolării dacă nu au simptome ale virusului COVID-19.

Precizăm că, potrivit unei decizii emise de Guvernul român pe 18 mai, persoanele care vin în România din străinătatea vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare. Totuși, autoritățile au prevăzut și anumite excepții de la această prevedere.

Articole asemănătoare

Back to top button