fbpx

Barometru Electoral: Dacă duminică s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, PSRM ar obține cele mai multe mandate

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, patru partide ar accede în Legislativ, iar PSRM ar obține cele mai multe mandate. Datele se conțin în Barometrul Electoral 2020, ediția de septembrie, realizat și prezentat de Compania iData.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform studiului, în Legislativ ar accede patru formațiuni politice, iar favorit rămâne Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Astfel, cercetarea arată că pentru socialiști ar vota 35,2% din respondenții deciși, PAS ar obține 28,2% din sufragii, urmat de Partidul ȘOR – cu 11,8% și Partidul Nostru – cu 11,6%.

Așadar, socialiștii ar obține 41 de mandate, PAS – 33, Partidul ȘOR – 14 și Partidul Nostru – 13. Platforma DA, condusă de Andrei Năstase, nu va accede în Legislativ, fiind votată de 4,8% dintre alegătorii care și-au formulat opțiunea electorală. De asemenea, nu au șanse să ajungă în Parlament PDM și Pro Moldova. Pentru acestea ar vota doar 2,8% și 1,1%.

Sondajul este un produs propriu al companiei IData, a fost efectuat în perioada 21 septembrie – 03 octombrie, pe un eșantion de 1218 persoane. Marja de eroare este de 2,8%.

Articole asemănătoare

Back to top button