fbpx

Bănuit de violul unei fete de 17 ani, consulul Ucrainei la Bălţi a fost suspendat din funcţie. Diplomatul nu poate părăsi teritoriul Moldovei

Ministerul de Externe al Ucrainei a iniţiat o anchetă de serviciu în privința consulului ucrainean la Bălți, suspectat că ar fi violat o minoră de 17 ani. Diplomatul are interdicţia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova până la elucidarea cazului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consulul ucrainean a fost suspendat din funcție, după ce organele de anchetă au început să investigheze posibila implicare a lui în cazul violului adolescentei, scrie interfax.ru.

Investigaţiile au demarat după ce presa moldovenească a scris că o adolescentă de 17 ani din Sângerei ar fi fost abuzată sexual de către doi indivizi cu vârste de 37 și, respectiv, 38 de ani. Denunţul a fost depus de minoră, iar unul dintre agresori se presupune că ar fi consulul Ucrainei la Bălţi.

Potrivit autorităților ucrainene, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a informat Ambasada Ucrainei despre acțiunile întreprinse în privința diplomatului și a solicitat ca acesta să nu părăsească teritoriul țării noastre până la finalizarea anchetei.

Articole asemănătoare

Back to top button