fbpx

BAC 2019: Energici și însetați de cunoștințe. Câți elevi obțin în acest an nota „10” din oficiu la proba de limba străină?

În cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene (CNE) a fost discutat despre organizarea și desfășurarea examenelor naționale de absolvire a ciclurilor de învăţământ gimnazial şi liceal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, a fost aprobată și lista candidaţilor cărora li se acordă nota „10” din oficiu la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat, din actuala sesiune. Elevii desemnați au susținut, pe parcursul învăţământului general, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.

În acest an, 1008 elevi au parte de acest beneficiu la proba de examen, în comparație cu 785 în 2018, 637 în 2017, 460 în 2016 și 229 în 2015.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, numărul crescând al elevilor cu performanțe deosebite la nivel internațional denotă atât interesul sporit față de cunoașterea limbilor străine, cât și aprecierea înaltă a evaluatorilor străini.

Articole asemănătoare

Back to top button