fbpx

„Avia-Invest” confirmă că afaceristul rus Andrei Goncearenko a devenit beneficiarul AIC. Prima declarație a noului proprietar

Compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), confirmă informațiile apărute în mass-media potrivit cărora, omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko a devenit noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În comunicatul emis de „Avia-Invest” se conține și un mesaj al noului proprietar, Andrei Goncearenko, care vorbește despre obiectivele sale pentru perioada următoare.

„În ultimii ani, aeroportul, fiind administrat de compania concesionară, s-a dezvoltat dinamic. Este clar că dezvoltarea în continuare a aeroportului ca centru regional de transport între Europa și Asia depinde de volumul și stabilitatea investițiilor atrase. Printre prioritățile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum și a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune. Atragerea investițiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă”, spune Goncearenko.

În același comunicat „Avia-Invest” îi asigură pe toți pasagerii, precum și companiile aeriene că Aeroportul Chișinău va continua să ofere, în volumul deplin, servicii de calitate tuturor clienților și partenerilor săi.

Precizăm că Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț. Presa rusă a scris anterior că acesta este proprietarul a patru case centrale din Londra, cumpărate pentru un total de 250 de milioane de lire sterline, inclusiv Hanover Lodge, „cea mai scumpă casă a Regatului Unit”, pentru 120 de milioane de lire sterline.

În 2012, Goncearenko a figurat în presă în legătură cu construirea unui complex comercial de amploare „Lotos-city” în cartierul „Noua Moscova”. În iulie 2013, s-a scris că top-managerul și subalternii săi sunt bănuiți de extorcare de bani la mai multe companii de execuție din cadrul „Gazprom”. Aceștia erau suspectați că nu ar fi plătit peste 3 miliarde de ruble pentru execuția unor lucrări, iar banii ar fi fost transferați în conturile unor firme afiliate.

De asemenea, Andrei Goncearenko este cunoscut drept unul dintre organizatorii, dar și oaspeții permanenți ai petrecerilor „Ruskie sezonî” din Monaco și coasta de Azur.

Citiți și: Miliardarul Nathaniel Rothschild renunță la compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău! Declarație oficială

PAS va depune o interpelare la PG, dar și o moțiune împotriva Guvernului Chicu după ce s-a schimbat beneficiarul Aeroportului Chișinău

Articole asemănătoare

Back to top button