fbpx

Autoritățile promit mai puține cozi la frontieră de sărbători. Ce măsuri se vor întreprinde pentru fluidizarea traficului?

Măsurile privind fluidizarea traficului transfrontalier și acțiunile ce urmează a fi înfăptuite pentru a nu admite formarea blocajelor la traversarea frontierei, în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost principalele subiecte abordate în cadrul unei întrevederi a responsabililor de la frontiera din Republica Moldova și România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile au decis că activitatea la frontieră se va desfășura în regim sporit prin suplinirea numărului de angajați, aplicarea tehnicii portative de citire a actelor de călătorie și efectuarea procedurilor de control pe toate arterele disponibile, inclusiv aplicarea reversului.

Totodată, pentru degajarea traficului transfrontalier, evitarea formării cozilor și asigurarea unui control operativ, părțile au convenit să monitorizeze permanent situația fluxului de pasageri și a mijloacelor de transport, în scopul acumulării datelor cu privire la timpii de așteptare, orele și zilele cele mai aglomerate și să suplinească, la necesitate, numărul de polițiști de frontieră, prin utilizarea la maxim a forțelor și mijloacelor disponibile.

De asemenea, se va asigura disponibilitatea tuturor pistelor de control, iar familiile cu copii minori și persoanele cu dizabilități vor fi facilitate la traversarea frontierei prin direcționarea pe pista destinată Corpului Diplomatic.

Cazurile ce necesită documentare și verificări suplimentare vor fi redirecționate către alți angajați decât cei aflați nemijlocit la pista de control, pentru a asigura continuitatea fluxului de călători și mijloace de transport.

Autoritățile de frontieră au mai convenit asupra necesității continuării acțiunilor comune, intensificării relațiilor de bună colaborare și schimb de informații precum și sincronizării acțiunilor pe dimensiunile specifice de activitate.

Articole asemănătoare

Back to top button