fbpx

Autoritățile din Coreea de Sud vor utiliza QR-codurile pentru a înregistra persoanele care au vizitat cluburile, restaurantele sau bisericile

Autoritățile din Coreea de Sud vor utiliza QR-codurile pentru a înregistra persoanele care vizitează unele locuri publice. Măsura este luată în contextul prevenirii răspândirii coronavirusului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procedura se află în proces de testare. Conform presei străine, persoanele nu vor mai scrie de mână datele de identificare și de contact, ci vor utiliza o aplicație mobilă pentru a raporta locurile pe care le-au vizitat în perioada pandemiei fără a le falsifica sau a comite greșeli.

Rigoarea este introdusă după ce, din cauza unui tânăr infectat, care a vizitat un local de noapte din Seul, a izbucnit un nou focar de COVID-19. Actualmente, sistemul este folosit doar în baruri și cluburi, însă ar putea fi implementat și în restaurante, librării sau biserici. La fel, prin intermediul programului va fi ușurată și munca persoanelor care se ocupă de anchete epidemiologice.

Datele personale pe care cetățenii le-au înregistrat se vor păstra timp de patru săptămâni la Serviciul de Securitate Cibernetică, iar apoi vor fi șterse.

Articole asemănătoare

Back to top button