fbpx

Autoritățile din capitală luptă cu cea mai alergică buruiană care a împânzit țara

Ambrozia, numită și iarba pârloagelor sau floarea pustiei, face ravagii în R. Moldova, fiind cea mai alergenică buruiană. Specia invazivă, care poate ajunge și până la 1-2 metri înălţime, a ocupat marginea drumurilor, a ogoarelor, imașurilor, pășunilor abandonate, locurilor lăsate în paragină și este foarte greu de stârpit. Aceasta este una dintre cele mai dăunătoare buruieni, care afectează nu doar sănătatea umană, ci și agricultura, biodiversitatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Angajații Întreprinderii „Spații Verzi” din capitală desfășoară, în aceste zile, lucrări de tăiere a ambroziei, care în această perioadă a anului se află în fază incipientă de creștere și este mai puțin nocivă pentru populație.

Autoritățile au atenționat deținătorii de teren asupra necesității distrugerii ambroziei, care, în ultimii ani, a căpătat o mare răspândire, provocând pericole majore atât pentru agricultură, cât și pentru sănătatea omului.

Pentru distrugerea eficientă a ambroziei, este recomandată aplicarea metodei mecanice și a celei chimice.

Totodată, potrivit unui regulament al Guvernului, cetățenii au obligația de a tăia planta de ambrozie prezentă pe terenul propriu. Persoanele care nu respectă prevederile riscă a fi sancționate.

Articole asemănătoare

Back to top button