fbpx

audio | Tauber comentează strategia lui Filip de a închide magazinele sociale: Guvernarea neputinciosă este geloasă

O înregistrare audio de la o ședință a PDM, apărută în spațiul public, ar demonstra că guvernarea pune la cale o eventuală diversiune, care ar urmări închiderea celor circa 130 de magazine sociale din rețeaua „Merișor”. Conform Partidului Șor, unitățile economice deservesc cel puțin 300.000 de pensionari și diferite categorii de persoane social-vulnerabile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marina Tauber, vicepreședinta Partidului ȘOR, declară că socialiștii și democrații ar intenționa să recurgă la acest gest, deoarece sunt geloși că echipa lui Ilan Șor reușește să ajute sute de mii de cetățeni cu venituri modeste.

În înregistrarea publicată pe internet, o voce asemănătoare cu cea a liderului democrat, Pavel Filip, susține că se discută scenarii de blocare a activității magazinelor sociale „Merișor” – un proiect popular, inițiat acum patru ani de Ilan Șor.

Totuși, guvernării i-ar fi frică că o decizie privind închiderea magazinelor sociale ar putea provoca nemulțumirea cetățenilor, în situația în care în acestea au cele mai mici prețuri din țară la produse de primă necesitate. Filip ar fi menționat într-o ședință că magazinele sociale trebuie verificate, pentru a le găsi ac de cojoc.

„Chiar câteva zile în urmă vorbeam la consiliul coaliției și le-am pus această întrebare. Le-am spus că uite, oamenii au să se revolte că acolo produsele sunt mai ieftine și așa mai departe. Și eu le-am spus: Voi nu le închideți din cauza prețurilor și așa mai departe, dar lasă să se ducă inspecția sanitară, lasă să vadă care sunt regulile, lasă să vadă calitatea produselor, lasă să vadă multe altele și o să vedeți că se găsește ac de cojoc. Eu sper ca lucrul acesta să se întâmple”, ar fi afirmat Pavel Filip.

În legătură cu informațiile apărute, vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber, a scris pe Facebook că guvernarea PSRM-PD recurge la acest gest din invidie pentru proiectul social de succes al Partidului ȘOR.

„Ei fac asta din invidie. Fac asta special acum, în plină pandemie, când oamenii au cea mai mare nevoie de susținerea noastră. Socialiștii și democrații sunt geloși pe faptul că echipa Partidului ȘOR reușește să ajute la modul real mii de cetățeni cu venituri modeste. Guvernarea neputincioasă vrea să le ia oameni și acest colac salvator. Dodon și Filip nu vor putea să-și realizeze planul diabolic. Vom lupta și vom învinge pentru că avem în spatele nostru poporul!”, a scris Tauber

Marina Tauber mai consideră că guvernarea Dodon-Chicu-Filip este Terminatorul lucrurilor bune din Moldova și că vrea să demoleze „tot ce au construit bun patrioții cu inimă mare” și astfel să „înfometeze mii de pensionari prin a-i priva de dreptul de a avea acces la produse ieftine de primă necesitate”.

Primul magazin social a fost deschis în 2015 la inițiativa lui Ilan Șor. Acum, în țară sunt aproape 130 de magazine și puncte mobile.

Articole asemănătoare

Back to top button