fbpx

Au venit, au ținut discursuri și au plecat. Democrații au părăsit sala de ședință a Parlamentului, înainte de votarea demisiei lui Harunjen

În semn de protest față de proiectul de lege privind demisia procurorului general, Eduard Harunjen, democrații au părăsit sala de ședință a Parlamentului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputații au abandonat fotoliile după aproximativ o oră de la începutul dezbaterilor. Aceștia, însă, au reușit să susțină mai multe luări de cuvânt de la tribuna Parlamentului, pronunțându-se împotriva proiectului de lege.

„În 2016 în urma unor dezbateri a fost elaborată strategia de reforma a Procuraturii, a fost modificată Constituţia in 2016 am acordat independenţă Consiliului Superior al Procurorilor şi procuraturii. Am votat o nouă lege a Procuraturii. După această reformă Parlamentul a fost exclus din mecanismul de alegere, desemnare, excludere a procurorului general. Au rămas doar două instituţii – Consiliul Superior al Procurorilor şi preşedintele ţării căruia îi revine de a formaliza decizia organului de autoadministrare. Eu vă întreb: Ce facem noi aici? De ce aţi întregistrat această Hotărâre? De ce implicaţi Parlamentul în acest proces?”, a spus democratul Sergiu Sîrbu.

Dumitru Diacov a adăugat că își dorește să avem o instituţie combativă, care să ajute la a face regulă în țară, însă demiterea lui Eduard Harunjen nu este o soluție.

Totuși, proiectul de lege privind constatarea faptului că Eduard Harunjen nu a întrunit condiţiile de numire în funcţia de procuror general a fost aprobat cu votul a 56 de deputați.

Ieri, Harunjen declara, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că, împreună cu echipa sa, își va duce lucrul până la capăt și nu va ceda presiunilor politice. Tot ieri, Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a solicitat să fie pornită o urmărire penală pe numele șefului Procuraturii Generale (PG), Eduard Harunjen. O sesizare în acest sens a fost transmisă Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), dar și la PG.

De menționat că în aceste momente Eduard Harunjen se află la Spitalul Cancelariei de Stat, în secția cardiologie, după ce a fost internat duminică cu urgență hipertensivă. În prezent, starea acestuia este stabilă.

Citește și: Andrei Năstase, către Eduard Harunjen: Vremea când cetățenii tremurau în fața unor oameni ca dumneavoastră a apus

doc | Năstase solicită urmărire penală pe numele lui Eduard Harunjen: Șeful MAI a depus o sesizare la Consiliul Procurorilor

Articole asemănătoare

Back to top button