fbpx

Atenționare de călătorie în Spania: Coduri roșu, portocaliu și galben de ninsoare, ploi și vânt

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de precipitații și vânt pentru perioada 8-9 ianuarie 2021.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Au fost emise un cod roșu de ninsori pentru comunitățile Madrid și Castilla la Mancha, un cod portocaliu de ninsori pentru comunitățile Andaluzia, Aragon, Castilla y Leon, Catalonia, Extremadura, Murcia, Valencia și orașul autonom Ceuta, precum și un cod galben de ninsori pentru comunitățile Asturias, Insulele Baleare, Cantabria, Galicia, Navarra și Țara Bascilor, relatează Mediafax.

De asemenea, pentru Comunitatea Autonomă Andaluzia a fost emis și un cod portocaliu de ploi abundente şi intensificări ale vântului.

În acest context, autoritățile spaniole recomandă atenție sporită la deplasare atât pietonilor, cât și conducătorilor auto, precum și evitarea deplasărilor neesențiale.

Zăpezi abundente şi vânturi puternice s-au abătut asupra Spaniei, unde temperaturile au scăzut până la minus -34 de grade Celsius, cea mai scăzută valoare înregistrată în Peninsula Iberică de la începutul măsurătorilor meteorologice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button