fbpx

Asigurări din Parlamentul European: Moldova va fi sprijinită în continuare

Deputații din Grupul de Prietenie ai Moldovei din Parlamentul European au dat asigurări că vor fi alături și vor sprijini în continuare țara noastră. Declarațiile au fost făcute de europarlamentarele Norica Nicolai şi Maria Grapini, în cadrul unei întrevederi dintre deputații moldoveni şi delegația Grupului de prieteni ai Chişinăului din Legislativul European.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Speakerul Legislativului de la Chișinău a comunicat oficialilor europeni despre acțiunile autorităților pentru asigurarea pe 24 februarie curent a unor alegeri conforme legislației naționale și standardelor internaționale.

Andrian Candu a subliniat că sunt și vor fi întreprinse toate măsurile care se impun pentru asigurarea unei campanii și a unui scrutin liber, echitabil, echilibrat, sigur, corect, incluziv, astfel ca alegerile să reflecte voința poporului Republicii Moldova.

Norica Nicolai și Maria Grapini au subliniat, în context, nevoia păstrării drumului european pentru Moldova și după alegerile parlamentare din 24 februarie.

Grupul de prieteni ai Republicii Moldova din cadrul Parlamentului European a fost lansat în 2017, la inițiativa europarlamentarei Norica Nicolai. România deține Președinția rotativă a Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button