fbpx

Ascultă-ți corpul, nu te mai neglija! Semne că ești epuizat/ă și e cazul să-ți schimbi stilul de viață

Crezi că ești puternic/ă și te simți mereu ca la maraton, dar oare nu e cazul să-ți asculți și corpul? Chiar dacă stabilitatea în carieră pentru tine este importantă, e bine să ai grijă de starea ta fizică și emoțională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sunt mai multe semne care-ți pot indica că suferi de Sindromul burnout*, de aceea este bine să iei la timpul potrivit măsurile necesare.

*Sindromul burnout reprezintă o stare de epuizare, atât fizică cât și psihică, care apare în special la persoanele ale căror profesie implică o responsabilitate deosebită și interacțiuni frecvente cu oamenii.

Iată câteva dintre semnele care-ți dovedesc că ești epuizat/ă și este nevoie să-ți revezi stilul de viață, informează elle.ro.

Ai un grad crescut de iritabilitate

Sunt cazurile în care parcă ți-ai pierdut speranța și te poți enerva din orice. Drept urmare, poți avea tendința de a te izola, iar izolarea îți produce la rândul ei o stare de tristețe, te poți simți singur/ă, neajutorat/ă.

Stai prost cu motivația

Este vorba de motivația în orice situație. S-ar putea să nu te mai bucure nici un proiect de la muncă sau nici un plan din viața personală. Fie că e vorba despre acea redecorare a casei dorită în trecut, evadări în afara orașului, activități cu prietenii sau schimbarea de look cu care cochetai la un moment dat, notează sursa.

Când ești epuizat/ă ești mai anxios/anxioasă decât de obicei…

Anxietatea devine o constantă a fiecărei zile din cauza stresului. Mai mult, unele persoane ajung chiar și la atac de panică sau fac tulburare de panică.

Nu dormi bine

Acesta este unul dintre simptomele fizice asociate anxietății. Drept urmare, somnul având o importanță majoră pentru starea noastră de bine, și oboseala va fi mai mare, iar concentrația – mai scăzută. Simptomele fizice mai pot include și tulburări de natură gastrică, senzație de greață sau amețeli, tensiune musculară, dureri de cap, palpitații, scurtarea respirației, transpirație.

Ești epuizat/ă și sensibil/ă emoțional

Această epuizare te influențează și emoțional, afectându-ți capacitatea de autoreglare în multe situații. De exemplu, ai putea plânge din cauza unei glume sau unei mici critici.

Ai grijă de tine, de corpul tău și de starea ta emoțională!

Articole asemănătoare

Back to top button