fbpx

Armata Națională, gata să intervină pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente

Forțele Armate ar putea interveni pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente pe între teritoriul țării. Anunțul a fost făcut recent de către Ministerul Apărării, care specifică faptul că militarii sunt gata să intervină în sprijinul autorităţilor locale, inclusiv cu unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării, au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale menţine legătura permanentă cu Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU în vederea coordonării eventualelor lucrări de deszăpezire.

Sprijinul militarilor a fost solicitat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul celulei de criză privind gestionarea situației în urma ninsorilor abundente pe întreg teritoriul țării.

Articole asemănătoare

Back to top button