fbpx

Aproape 7000 de persoane au intrat în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore. Ce ilegalități au fost depistate la frontieră?

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 15.793 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6758 de traversări persoane, dintre care 3821 de treceri la frontiera moldo-română, 1475 de treceri la frontiera cu Ucraina și 1462 de treceri aeriene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

PTF Leușeni – 1768 de traversări persoane;
PTF Aeroportul Internaţional Chişinău – 1462 de traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1201 traversări persoane;
PTF Sculeni – 647 de traversări persoane;
PTF Tudora – 341 de traversări persoane.

În atenția călătorilor: Poliția de Frontieră a fost informată de către colegii ucraineni că de astăzi, 28 august, ora 00:00, și până pe 28 septembrie curent, sunt impuse restricții de intrare pentru cetățenii străini în Ucraina, doar cu unele excepții, inclusiv tranzitarea teritoriului acestui stat. Recomandăm călătorilor înainte de a porni la drum să contacteze autoritățile de resort ale Ucrainei sau reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– o persoană a fost depistată la controlul de frontieră cu consemn național;
– 11 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 15.793 de persoane și completate 6758 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nici o persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19 (febră, tuse, rinoree).

Articole asemănătoare

Back to top button