fbpx

Anunț important pentru producătorii moldoveni: Rusia a prelungit regimul preferențial de export pentru cinci categorii de mărfuri

Președintele țării, Igor Dodon, a făcut un anunț important pentru producătorii autohtoni. Potrivit lui, Guvernul Federației Ruse a luat decizia de a prelungi pentru moldoveni regimul preferențial de export pentru cinci categorii de mărfuri, care a fost în vigoare de la 1 ianuarie pînă la 1 iulie 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vreau să-mi exprim recunoștința față de partenerii noștri ruși și încrederea că legăturile comercial-economice moldo-ruse vor căpăta un nou impuls, ceea ce va permite creșterea semnificativă a volumului schimburilor comerciale.

De asemenea, sunt convins că numirea în funcția de vicepremier al Republicii Moldova, copreședinte al Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse a domnului Vasile Șova și prima sa întrevedere de lucru cu Dmitrii Patrușev, copreședinte din partea Federației Ruse, ministru al agriculturii al FR – vor crea condiții prielnice pentru relansarea plenară a relațiilor bilaterale la nivelul Guvernelor țărilor noastre.

Țin să menționez că în urma înțelegerilor pe care le-am avut cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în luna octombrie 2018, Guvernul rus a luat decizia de a anula taxele pentru unele categorii de mărfuri moldovenești, începând cu 1 ianuarie 2019”, a susținut Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a mai menționat că, în perioada ianuarie-mai 2019, volumul a patru categorii de mărfuri exportate „a crescut semnificativ” comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018. Astfel, exportul de legume a crescut de la 360 de tone până la aproximativ 2370 de tone, sau de 6,6 ori. Exportul de mere s-a mărit de la 100.000 până la aproximativ 167.000 de tone, sau cu 67%. Produsele conservate au înregistrat o creștere de 1,5 ori. Totodată, volumul producției vinicole a crescut de la cinci milioane până la aproape 7,7 milioane de litri.

Articole asemănătoare

Back to top button