fbpx

Anul acesta sărbătorim Paștele fără Focul Haric. Delegația noastră nu va merge la Ierusalim

Anul acesta, în țara noastră nu va fi adus Focul Haric. Dat fiind faptul că este declanșată starea de urgență, nicio delegație de la noi nu va putea pleca în ajun de Paști la Ierusalim, acolo de unde în fiecare an se ia lumina sfântă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit secretarului Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, care a comunicat informația, acest lucru este regretabil, Focul Haric fiind considerat un miracol al ortodoxiei.

„Biserica ortodoxă din Moldova nu va organiza o delegație care sa plece în Orașul Sfânt. Acest lucru este legat de imposibilitate logistică. Credincioșii vor reveni la tradițiile anterioare de binecuvântarea luminii pascale de către slujitori și bineînțeles cu îndemnul și salutul tradițional”, a declarat secretarul pentru publika.md.

Menționăm că Focul Haric a fost adus în țara noastră în ultimii 17 ani. Delegația care pleacă după lumina sfântă este de regulă compusă din reprezentanți ai Mitropoliei, ÎPS Vladimir, mai mulți oficiali de stat și credincioși.

Mulți consideră asta cea mai veche minune anuală atestată a lumii crești, iar – conform religiei – după ce Iisus Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormântul lui de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Articole asemănătoare

Back to top button